Agenda

Zaterdag 30 juni: achtste Open Tuinendag Utrecht

20 juni 2018

Op zaterdag 30 juni a.s. vindt de achtste Open Tuinendag Utrecht plaats. Verborgen achter de muren van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om deze bijzondere plekken te bezoeken. Het programma van de Open Tuinendag biedt volop mogelijkheden om een dag in de Utrechtse binnenstad door te brengen. De tuinen liggen op loopafstand van elkaar en een horecagelegenheid is nooit ver weg. In een aantal opengestelde tuinen vinden muziekoptredens plaats of worden rondleidingen gegeven.
Dit jaar worden ruim vijftig tuinen opengesteld voor het publiek, zes daarvan doen voor de eerste keer mee. Hieronder vier fraaie tuinen achter de monumentale 19e- eeuwse panden aan Maliebaan 12 t/m 18, zoals de tuin van het Oranje Fonds. Nieuw is ook Herenstraat 17; bijzonder in deze tuin is de middeleeuwse zinkput, die bij de tuinaanleg werd ontdekt.

Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te  bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Bestel het passe-partout vooraf via  infovvv@utrechtmarketing.nl of koop het bij één van de startadressen op de dag zelf. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Prijs: € 12,50 per persoon

Startadressen:

  • VVV Utrecht, Domplein 9
  • Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38
  • Grand Hotel Karel V: ingang Springweg t/o Springhavertheater

Meer informatie via:

VVV Utrecht, Domplein 9-10, Utrecht t: 0900 – 128 87 32 (€ 1,30 p.g.), info@opentuinendagutrecht.nl, www.opentuinendagutrecht.nl

 

contact