Nieuws

Vrijdag 25 januari: Open Atelier in het Artist lab

22 januari 2019

De vier jonge kunstenaars die een aantal maanden geleden intrede maakten in het ‘Kick-Start Atelier’ op de vijfde verdieping openen aanstaande vrijdag 25 januari hun deuren voor het grote publiek. De vijf kunstenaars, vier fashion designers en een visual artist, zijn allemaal net afgestudeerd aan de HKU en werken vanuit het Artist Lab hard aan het begin van hun carrières.

Nog even een korte introductie:
Jasmijn Taken ging na haar opleiding Maatkleding door naar de HKU, waar ze afgelopen zomer haar Bachelor Fashion Design haalde. Haar afstudeerwerk was te zien tijdens Lichting 2018 van de Amsterdam Fashion Week en bij de Design Blok in Praag.

Mirte Luijmes focust zich met haar werk op materiaal en het verwerken van maatschappelijke problemen, die ze op een luchtige en humoristische manier aankaart. Milieuvervuiling en overconsumptie zijn dan ook terugkerende elementen in haar werk.

Daniek Dijkstra is de visual artist in het Artist Lab. Haar werk werd wekenlang geëxposeerd in de hallen en gangen van Hooghiemstra. Maar dat is niet alles, naast haar kunst en fotografie zal ze komend jaar een nieuwe dessincollectie ontwikkelen.

Lola Poelio is vanaf kind al bezig met tekenen, collages en mode. In haar werk gebruikt ze veel indigo op organisch katoen en innovatieve, afbreekbare materialen.

Debbie Jellema haalde eerst een propedeuse Fashion & Branding aan AMFI in Amsterdam, maar studeerde vervolgens verder aan de HKU voor Fashion & Design.

Vrijdag 25 januari vanaf 18:00 uur
Hooghiemstra, Hooghiemstraplein 161 (vijfde verdieping)
Gratis toegang

contact