Nieuws

Hooghiemstra’s Huurders: Zorgdragers

14 november 2018

Wie zijn nou eigenlijk de mensen achter Hooghiemstra? Wat gebeurt er achter al die deuren? Om daar achter te komen nemen we een kijkje bij diverse inspirerende ondernemingen.

Vandaag aan het woord: Sacha Simons, oprichter van Zorgdragers

“Zorgdragers is een multidisciplinair netwerk van gedreven professionals in de zorg.Tijdens bijeenkomsten wisselen we kennis en ervaringen uit en werken we samen aan projecten. Een van die projecten is de podcasterie ‘Niet Zo Zeer’ met ervaringsverhalen van één minuut. Hiervoor werken we samen met theatermaker Stefan van Wieringen.
Elke maand publiceren we 1 aflevering. Zo deelt een logopedist het moment waarop ze een ernstig slechthorend baby’tje hoortoestellen geeft en een IC-verpleegkundige vertelt over het moment dat hij een patiënt laat orgelspelen in de kapel, terwijl hij hem met de hand beademt.
Door de podcasts leren zorgverleners niet alleen hoe je een bijzondere ervaring omzet in een boeiend verhaal van één minuut, maar ook om gebeurtenissen en herinneringen opnieuw te beleven. Door tijd en aandacht te besteden aan ieders verhaal, voelt iedereen opnieuw waarom hij ervoor koos te werken in de zorg.

Zorgdragers organiseert in de koepel van Hooghiemstra scholing en workshops voor iedereen met hart voor de zorg. Het doel van deze leerplaatsen is om professionals en niet-professionals in de zorg samen te brengen, zodat ze kunnen leren over thema’s als dementie, trauma, buurtzorg en generatiekwesties.“

Een 1-minuutverhaal luisteren? Dat kan hier!
Benieuwd naar de leerplaats? Naar de leerplaats.

Leuk feitje: naast haar werk voor Zorgdragers is Sacha de hoofdhuurder van de (flex)kantoorruimte ‘Toffe Werkplek’ op nummer 122. “Dit kantoor voelt als een huiskamer, met een eigen spreekkamer en een grote diversiteit aan mensen: van zenleraar tot journalist.”

Meer weten over Zorgdragers? Neem een kijkje op www.zorgdragers.nl

contact