Nieuws

Hooghiemstra’s Huurders: Mark Hendriks

2 oktober 2018

Wie zijn nou eigenlijk de mensen achter Hooghiemstra? Wat gebeurt er achter al die deuren? Om daar achter te komen nemen we een kijkje bij diverse inspirerende ondernemingen.

Vandaag aan het woord: Mark Hendriks

“Ik ben Mark Hendriks en werk als journalist, redacteur en auteur in de wereld van de ruimtelijke ordening, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Met een scherpe blik volg ik de ontwikkeling en inrichting van onze steden en landschappen. De variatie is enorm – ik kom op veel plekken en ontmoet steeds weer interessante mensen.

Zo ben ik hoofdredacteur van Tijdschrift Blauwe Kamer (een journalistiek vaktijdschrift over stedenbouw en landschapsarchitectuur) en heb ik de afgelopen 15 jaar aan prachtige projecten gewerkt, waaronder een driejaarlijkse publicatie over Europese landschapsarchitectuur, een boek over het Máximapark in Leidsche Rijn, een essay over de vernieuwing van het Arnhemse stationsgebied en momenteel een kroniek over de herontwikkeling van de voormalige Vliegbasis Twenthe.

Vanaf 2009 heb ik een werkplek op ‘HH122’, zoals we ons kantoor noemen. Het is een prettige omgeving om schrijf- en denkwerk te verrichten, en het is plezierig om andere ondernemers om mij heen te hebben. Ik denk graag terug aan hoe we vorig jaar ons kantoor een make-over hebben gegeven. Toen het klaar was voelde HH122 zo goed als nieuw.”

contact