Nieuws

Hooghiemstra’s Huurders: Job, Joris & Marieke

4 december 2018

Wie zijn nou eigenlijk de mensen achter Hooghiemstra? Wat gebeurt er achter al die deuren? Om daar achter te komen nemen we een kijkje bij diverse inspirerende ondernemingen.

Vandaag aan het woord: Joris, van animatiestudio Job, Joris & Marieke

Ze leerden elkaar kennen op de Design Academy Eindhoven. Job Rogeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw vonden elkaar in hun voorliefde verhalen te vertellen, en gingen steeds intensiever samenwerken. In 2007 startten ze hun studio in Hooghiemstra (nummer 15) en afgelopen oktober vierden ze hun tienjarig bestaan op het Nederlands Film Festival! Job, Joris & Marieke maken korte films, series, videoclips, educatieve films, commercials en boeken. Je kent ze waarschijnlijk van ‘A Single Life’ en de videoclip die ze maakten voor Gers Pardoel’s ‘Ik Neem Je mee’.

“Animatie blijft iets magisch hebben voor ons. Dat wij karakters tot leven kunnen brengen en daar een zelf geschreven verhaal mee kunnen vertellen blijft geweldig. Wij kunnen ook bijna alles zelf, en dat is ook heel fijn. We schrijven, ontwerpen, designen, regisseren en animeren alles (meestal) zelf. En Job maakt ook al onze muziek en soundffects. Job is ook het brein achter het muziekproject Happy Camper.

Ik denk dat we al snel ons laatste project het meest bijzonder vinden, en dat is in dit geval de korte film A Double Life. Die film (2,45 minuten) ging in première op het Nederlands Film Festival en was ook genomineerd voor een Gouden Kalf. Een ander project dat veel voor ons betekend heeft is uiteraard A Single Life: de korte film die genomineerd was voor een Oscar. Jammer dat Disney onze Oscar won.”

 

Joris had ook nog genoeg leuks over Hooghiemstra te vertellen:

“Ten eerste hebben we een prachte ruimte. Heel licht, hoog plafond (op de vijfde verdieping). Het voelt echt een beetje als een soort luxe loft waarin we werken. En het ziet er ook nog best gezellig uit, met een bank enzo. Heerlijke plek. We vinden de plek in Utrecht ook heel fijn. Centraal, maar niet te druk in het centrum. Er is een park dichtbij waar we kunnen voetballen en de route vanaf ons huis (in Lombok) is een heerlijk fietstochtje. Ook vinden we het contact met mede huurders erg leuk. We hebben met name veel contact met onze buren (aan beide kanten De Animatietuin). En het is heel chic hoe goed verder alles hier geregeld is. Een receptie, een plek voor lekkere broodjes, etc. We zitten hier heel goed!”

Meer weten over Job, Joris & Marieke? Neem een kijkje op hun website: www.jobjorisenmarieke.nl

contact