Nieuws

Hooghiemstra en Vondelparc zwaaien succesvolle ondernemers uit

12 april 2019

Per 1 april zijn Highstreet, StackState en Scrum Company van Hooghiemstra en Vondelparc doorgestroomd naar het spiksplinternieuwe pand van Creative Valley Utrecht CS. Deze ondernemingen zijn ooit gestart in Hooghiemstra en Vondelparc en slaan nu hun vleugels uit naar de ‘urban hub’ met maar liefst 8.500 m2 aan kantoorruimte. Hooghiemstra en Vondelparc ondersteunt en stimuleert  starters en zijn daarom trots op het succes van deze drie Utrechtse start-ups die de volgende stap zetten.

Ondanks dat het even duurde voordat Thijs van Schadewijk, co-founder Highstreet, een ruimte vond die kan ‘tippen aan de plek, het gebouw en de sfeer van Hooghiemstra’ heeft hij bij Creative Valley hun nieuwe kantoor gevonden. Thijs van Schadewijk kwam 10 jaar geleden bij Hooghiemstra samen met Christian Apers, destijds een parttime student die ondertussen zijn compagnon is. Een paar succesvolle bedrijven verder ontstond Highstreet welke ‘mobile retail experiences’ creëert met maar liefst 20 medewerkers.

Bij Creative Valley worden zij de nieuwe buren van StackState, gespecialiseerd in Artificial Intelligence en Next Gen Monitoring. Mark Bakker, co-founder en product-owner, kwam vier jaar geleden bij Vondelparc vanwege het ‘bijzondere oude pand, de rijke historie, goede bereikbaarheid en horeca om de hoek’. Ondertussen is het bedrijf flink uitgebreid naar 28 medewerkers en bezetten zij een gehele vleugel in Creative Valley.

Nog een succesvolle Vondelparc ondernemer, Scrum Company, is hun kantoor in Vondelparc ontgroeid met 12 medewerkers. Vanaf 2016 hielden zij huis aan de Vondellaan met het geven van trainingen en consultancy over agile transformations. Onder de noemer Organize Agile gaat het team verder bij Creative Valley. Oprichters Gidion Peters en Nienke van de Hoef kijken terug naar Vondelparc als een veilige en speelse plek met een pioniersgevoel om te starten  als ondernemer.

 

 

 

 

contact