Nieuws

Gezocht: jonge makers voor ons Artist & Design Lab

31 juli 2018

EEN KICK-START ATELIER VOOR GETALENTEERDE JONGE MAKERS EN ONTWERPERS!

WIE? Hooghiemstra biedt jonge getalenteerde kunstenaars of designers afgestudeerd aan de HKU de mogelijkheid om één jaar lang te kunnen werken aan hun ideeën en/of kunstproject.

WAT? Hooghiemstra – creatief bedrijfspand gelegen aan het Griftpark – biedt startende ondernemers én kunstenaars onderdak. Voor jonge kunstenaars uit Utrecht willen we graag iets speciaals doen. Wij bieden jong getalenteerde makers, kunstenaars en ontwerpers die zijn afgestudeerd aan de HKU een atelier in een bijzonder gebouw met uiteenlopende creatieve huurders. Een professionele ruimte, podium en een kans om succesvol door te starten vanuit de opleiding in het Kick-Start Atelier. Een kans om te starten met het verwezenlijken van je droomplannen.

HOE? Studenten van de HKU  die in 2018 zijn afgestudeerd mogen een voorstel indienen.  Je kan individueel of als groep een idee pitchen.  Er wordt een groep van maximaal 4 – 6 studenten samengesteld die een jaar lang na het afstuderen één of meerdere ideeën verder uitwerken en realiseren in dit atelier.

PROCEDURE: Stuur je voorstel uiterlijk 10 september naar Shari Lee Gumbs, sharilee@hooghiemstra.com. De voorstellen worden beoordeeld. Hiervoor gelden de volgende criteria:

  • Hoe bijzonder, innoverend, aansprekend is het idee, wat zijn de motieven en wat is de doelstelling, kortom: wat wil je concreet gaan doen?
  • Hoe en op welke wijze denk je/jullie Hooghiemstra te betrekken bij de plannen?
  • Wij streven ernaar om een groep samen te stellen uit de verschillende disciplines.

De meest aansprekende, innoverende, of artistiek bijzondere voorstellen mogen een jaar lang kosteloos gebruik maken van een ruim ingericht atelier (60 m2 + 20 m2 entresol) en alle voorzieningen die Hooghiemstra biedt. Het atelier is per 1 oktober beschikbaar tot eind september 2019.

WAAROM? Hooghiemstra heeft als doelstelling om starters, kunstenaars en scale-up bedrijven te voorzien in huisvesting en geeft hiermee invulling aan Creatief Ondernemerschap én aan echte starters.

contact