Nieuws

Expositie schilderijen van Anne Meijer

14 maart 2019

Iedere paar maanden is er een nieuwe expositie te aanschouwen in ons gebouw. Dit keer schitteren de schilderijen van Anne Meijer in onze hal. En dat is extra bijzonder: Anne Meijer is namelijk zelf huurder van Hooghiemstra, en (vooralsnog) de enige autonoom kunstenaar in ons pand.

Vanuit haar atelier op de 5e verdieping maakt ze de prachtigste schilderijen de allemaal even gelaagd zijn. Ze is gefascineerd door de mens en vertaalt dat in portretten waar je naar kunt blijven kijken. Praten over haar werk doet ze overigens niet graag, maar noodzakelijk is dat evenmin, haar werk spreekt namelijk al voor zich.

Anne is gefascineerd in de mens in al zijn facetten, en dat zie je terug in haar werk: ze maakt gelaagde portretten die onthullen, verhullen en verrassen. Ze laat zich vanuit alle hoeken inspireren: door dingen die ze zelf meemaakt of in haar jeugd meemaakte, maar ook door haar directe omgeving en beelden en verhalen uit de media. Maar er is altijd een rode draad: het zoeken naar de essentie die moeilijk in woorden te vatten is. Van kwetsbaarheid en kracht, tot schoonheid en verval, liefde en pijn, vluchtigheid en stilte.

De expositie loopt tot begin mei. Meer over Anne en haar schilderijen vind je op haar website.

contact