Agenda

Expo Udo Prinsen @ Hooghiemstra

26 november 2019

Er is weer een nieuwe expo in de hal en gangen van Hooghiemstra te vinden. De maker is Udo Prinsen die op de vijfde verdieping zijn eigen studio heeft. Zijn achtergrond ligt in animatie, vormgeving en film en hij werkt cross sectoraal. De expositie is te zien tot eind februari en doordeweeks van 08.30 – 17.30 te zien voor bezoek.

Achtergrond en inspiratie

In 2015 reisde Udo als artist in residence mee met een grootscheepse wetenschappelijke expeditie naar Spitsbergen. Uit deze reis is een nieuw project ontstaan waarin hij met 20 arctische wetenschappers om research stations vast te leggen op, rond en boven de poolcirkel door middel van lange sluitertijd fotografie. In de expositie bij Hooghiemstra deelt Udo alvast één work in progress beeld uit de komende serie. Het werk van Udo Prinsen wordt gevoed vanuit een interesse in natuur, cultuur, tijd, ruimte, muziek en geluid. Hij maakt daarbij gebruik van zelfgebouwde camera obscura’s, antieke Kodak en Agfa box camera’s met oude film en digitale verwerkingstechnieken. Daarbij heeft Udo een sterke focus op de gevoelswereld van de kijker, zodat nieuwsgierigheid geprikkeld wordt en stimuleert tot verder onderzoek.

Expositie Hooghiemstra – Solargrafie

De beelden in de lobby zijn voornamelijk gemaakt met zelfgebouwde pinhole camera’s. Binnen in de camera plaatst Udo lichtgevoelig fotopapier dat niet overbelicht raakt maar juist een lang periode zonlicht goed kan registreren. Dit resulteert dan ook in opnames waarin de banen van de zon terug te vinden zijn, het is een techniek genaamd solargrafie. Daarnaast zijn er lange sluitertijdsbeelden gemaakt in Florence en Paleis Soestdijk te zien in de expositie.
Naast de lobby heeft Udo ook werk geïnstalleerd op alles etages bij de liften. Zo is op verdieping 4 de serie ‘Shapes of Time’ (Spitsbergen) te vinden en staat op de tweede verdieping een fotolichtobject met de titel Markiezenbos, vernoemd naar het stukje bos bij Amelisweerd waar zoveel over te doen is.

Persoonlijke noot van Udo & borrel a.s. vrijdag

Ik hoop van harte dat jullie kunnen genieten van de diverse werken en sferen daaromheen. Bij vragen of een gesprekje over fotografie en animatie of gewoon over het weer ben je altijd welkom bij mijn studio op de 5e verdieping in ruimte 160 of 163 aan het einde van de gang.

Meer zien van Udo Prinsen?

www.prinsen.studio

www.udoprinsen.com

www.longexposureart.com

@prinsen.studio
@udoprinsen
@longexposureart
@minimusicmovies

contact