Nieuws

Expo John Noy in ruimte 51

1 december 2018

Op vrijdag 14 december om 16.30 uur opent de nieuwe expositie van de Utrechtse schilder John Noy in bedrijfsverzamelpand Hooghiemstra. Een selectie portretten en schilderijen, gemaakt door Noy vanaf 2000, zal tentoongesteld worden en is gedurende 1,5 week gratis te bezoeken. Tijdens de opening houdt Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, een toespraak.

Over het werk van John Noy

Al sinds zijn academietijd schildert en tekent John Noy in twee stijlen: figuratief en abstract. In de jaren negentig is er een samensmelting ontstaan van de twee stijlen. Steeds vaker komen er figuratieve elementen in de abstracte schilderijen voor. De vrouw als onderwerp, neemt hierin een belangrijke plaats. Noy haalt zijn inspiratie uit oude meesters als Picasso, Rembrandt en Appel – en dat is te zien aan zijn kleurrijke en expressieve werk.

Wisselende exposities in Hooghiemstra

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Noy weer een expositie heeft in Utrecht. De keuze voor bedrijfsverzamelpand Hooghiemstra is een logische. Hooghiemstra is er voor de startende, creatieve ondernemer met ambitie en huist momenteel zo’n 80 verschillende bedrijven – van filmmakers tot animators, en van communicatiebureaus tot bakkerij. In de hal van het verzamelpand zijn door het jaar heen wisselende tentoonstellingen te zien van Utrechtse kunstenaars. Onder meer de schilder Anne Meijer en fotografe Daniek Dijkstra exposeerden eerder in Hooghiemstra.

Opening en tentoonstellingsdata

De opening op vrijdag 14 december om 16.30 uur in gratis toegankelijk. Om 17.30 uur zal burgemeester Jan van Zanen zijn toespraak houden. Daarna is de expositie te bezoeken van 19 t/m 23 december van 14.00 uur tot 17.30 uur in ruimte 51.

contact