Nieuws

BCU en Utrechtse Ondernemers Academie helpen startende ondernemers op weg

28 september 2018

Om startende ondernemers te helpen met hun ambities, gaan Bedrijvencentra Utrecht en de Utrechtse Ondernemers Academie een samenwerking aan. Cursisten maken na deelname kans op gratis coaching en bedrijfsvesting in een van de drie BCU-panden.

Ben je de afgelopen drie jaar gestart met een onderneming en heb je het gevoel dat je nog meer kunt bereiken? Vanaf november 2018 start een nieuwe Business Course van de Utrechtse Ondernemers Academie (UOA), waarin je op weg wordt geholpen met de basis van het ondernemerschap. In 11 workshops en 15 weken werk je aan je eigen bedrijf in praktijkgerichte workshops gegeven door professionals uit het veld.

De drie panden van Bedrijvencentra Utrecht (BCU) doen dienst als locatie voor de cursus. Daarnaast verbindt BCU zich actief aan UOA om zo ondernemerstalent te stimuleren. Deelnemers aan de cursus maken kans op zes maanden gratis bedrijfsvesting en coaching in Rudolf Magnus, Hooghiemstra of Vondelparc om zo hun onderneming ook na de UOA te kunnen laten bloeien.

Oud-huurder Kim, van Citystyleguide, deed vorig jaar mee aan de cursus:
“Het zat al een tijdje in mijn hoofd om de cursus te gaan doen. Twee van mijn vriendinnen hebben de cursus eerder gedaan en hun verhalen waren zo positief dat ik besloot mezelf ook op te geven. Een goede zet, want ik heb er ontzettend veel geleerd!

Iedere week kregen we een workshop over een ander thema. Zo kregen we bijvoorbeeld een workshop over acquisitie en een over hoe je jezelf goed online vindbaar maakt. Mijn belangrijkste leerpunt was het in kaart brengen van mijn doelgroep. Wanneer je je op iedereen wil richten bereik je eigenlijk niemand en dus leerde ik mijn doelgroep zo klein en specifiek mogelijk voor ogen te krijgen.

Wat ik ook heel fijn vond aan de cursus was dat je als deelnemer met al je vragen (zelfs na de cursus!) terecht kunt. Ook heb ik er een mooi netwerk aan overgehouden! Met alle cursisten hebben we een WhatsApp-groep aangemaakt waarin we nog steeds met elkaar afspreken om ervaringen uit te wisselen.”


Startdatum Business Course: 16 november 2018
Capaciteit: 15 – 20 deelnemers uit het MKB
Kosten: 1000 euro tijdelijk 50% korting: nu 500 euro excl. btw voor 11 workshops
Meer informatie en aanmelden: http://www.uoa.nu/programmas/business-course-basis/

contact